torek, 13. avgust 2013

Munchen, Shanghai, dopust in London

Ramadan mamo! pomeni.. 45 stopinj zunaj in ne smeš pit in
jest v javnosti..vse restavracije so zaprte in je se samo ko je tema :)
Stevardese v Munchnu
Ramadam Kareem v Dubaju
Shanghai
Ražanac
London

Dopust je minilo zlo hitro, bilo je pestro in luštno. Pristala sem v Benetkah direktno po mojem letu iz Seoula tako da sem bila budna cca 45 ur. sla sva v Ražanac pri Zadru in imela super vreme, apartma in res sva uživala. Reševala sva gorečo kuhinjo bližnjih sosedov iz
požara-->ko sva popoldne en dan pila kavico na balkoncku sva videla črn dim iz ene od hiš in gospa je že letela ven z deko in se drla:"Vatra,vatra!". Ker nikjer ni bilo videt da bi kdo pršu pomagat sva tekla v avto po gasilni aparat in takoj do hiše kjer se je očitno neki na štedilniku žgalo ker nikogar ni bilo v kuhinji. Ročaj od ponve je bil čist stopljen in ogenj je šel že v napo, ura na steni kak meter stran se je stopila in cela hiša je bila v črnem dimu. Gospa od šoka ni niti znala poklicat 112 za gasilce, njen mož pa je bil ok in izklopil elektriko in plin.Vse se je srečno končalo, mogli bojo le menjat kuhinjo :(
Zadj sem pa že lep čas nazaj in letela sem v London, Shanghai, Munchen in so bili fajn leti in layoverji.

V Londonu je bilo 33 stopinj, kar je tropsko za London in šli na večerjo in se nam je fajn zdel da smo sedel lahko zunaj in pil vino, kar zdaj v Dubaju sploh ni možno :) naslednji dan smo sle pa v eno mini vasico malo v šoping.. Do zdaj sem bila že 2x v Londonu z Emirati in še tretjič v mesecu juliju ga imam hehe, ampak bo zdaj za vsaj 1 mesec mir k ga nimam na urniku.


Shanghai je bil huuuuud, men je cela Azija noro dobra, skoz bi tja letela..šli smo na pravo kitajsko večerjo, kjer ni vilic ampak samo palčke, napokal smo se rakovic, dumplingsov, ful smo enih stvari probal ker smo sli skupi z enim kitajcem k je vedel kaj je hudo za jest in pit. Pila sem bubble tea, kar je redek, sladek črni čaj z mlekom in tapioko in je res dobr! Ta čaj se pije hladen po slamici in tapioka ima okus ko Bronhi bonboni-njam!

Naslednji dan smo sle na fejk market in si nabavile vse možno za tak majhn denar da je kar smešno-samee wannabe znamke..Tako da je raj za fejk shopaholike. 
Za nazaj nam Kitajci (iz ne vem kakšnega razloga) niso dali 1,5 ure dovoljenja za vzlet in smo čakali v zaprtem polnem letalu z okoli 40 stopinjami, ker nam tudi klime niso priklopli. Zuni je blo 35 stopinj a mi smo se kuhal..potniki pa tečni, živčni, jezni, dehidrirani, dojenčki so bili nagci in se drl pa še njim je teklo dol od potu, velik jih je imelo connection flights in so bili vezani na uro, Emirati pa znani da ne zamujamo.. Ko smo jim dal za pit (nam je skoraj zmanjkal vode na letalu) in smo vzletel je pilot očitno našel neko bližnjico in imeli smo samo 20 minut zamude, potem so bili pa vsi veseli.
Najboljša mi je bila družinica iz Buenos Airesa ki živi na Kitajskem zaradi službe, s puncko Emmo ki je v teh dneh praznovala 1.rojstni dan-tak dobrovoljček je bila, skoz se je smejala..starši so bli kr starejši-mami 39 in oči 45, in šli so domov domov praznovat njen in očijev rojstni dan, tako da sta bila oba leva k jst. Ful smo se pogovarjal, on celo pozna Slovenijo ker je delu v Grazu in mu je bila Slovenija res všeč :)

Zatem sem letela v Munchen in presenečena sem bila, ker je tok fajn mesto, ful se vidi da je poletje in da se ogromno dogaja v mestu, vsi so na ulicah, vsepovsod prodajajo bio sadje po smešnih cenah, česar v Dubaju ni..tako da sem se založila s sadjem, šle smo na klobasice in kislo zelje (tega doma glih nebi z veseljem jedla),pivo so pa drugi

pil se namesto mene :)
Na letu nazaj smo imeli dve slovenski družinici z majhnimi luškanimi otročki in ker je bil let začuda skor pol prazen, sem se velik lahko z njimi pogovarjala. To mi je tok pasalo, oni so se fajn počutl k sem jih pozdravila v slovenščini in jim je bilo kar čudno ker niso
pričakoval slovenske stevardese.. Otročkom sem dala vsa možna darilca, sladoled in na koncu so se slikal z mano in odšli zadovoljni na naslednji let na dopust na SejŠele :))

V avgustu imam pa žou 4 turnarounde (1x Indija, Cairo, Saudska Arabija in Kuvait) potem pa se Moskvo (jeeeeej), Milano, Bangkok (jeeeeej), Gano in Slonokoščeno obalo (jeeeeeeeej) in za ROJSTNI DAN BARCELOONOOO :))

Veselaa k radio haha!!



































SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig