ponedeljek, 12. avgust 2013

Visoko leteča




Se živa in zdrava!
Takooo..moj prvi let 16.6
ob 1h ponoc v Medino, Saudsko Arabijo.
Let je bil poln v obe smeri, sami verniki in zaspančki :) še dobro saj je bil kar šok postrežt 400 ljudi, ker je bil zelo kratek let 2 urici v eno smer, a smo jim dal za jest in za pit :)
Če je let krajši kot 5 ur je turnaround, pomeni da naložimo potnike, priletimo na destinacijo, grejo potniki dol, počakamo na letalu cca urico in že letimo z novimi potniki nazaj.
Je bilo fino, super posadka, potniki so vsi molili in v večini niso znali angleško, ampak je šlo..
Bila sm v pilotski kabini za vzlete in pristanke,šla sm s pilotom okrog letala na ogled in prižgala sem motorja in naročila 44.1 ton kerozina-po pilotovih navodilih hehe..
Drugi let bi mogu bit Munchen in se dobit z mami, a so mi 3 urce pred letom sporočili da grem v London, tako da sem bila v Londonu, s poletnimi cunjcami in zelo razočarana nad spremembo. Tako da zdaj pakiram vedno za vse letne čase :)
Tukaj je bil layover, imeli smo super hotel z njami hrano. 5 stevardes nas je šlo v center malo v šoping, ker sem bila ful jezna in komaj čakala da vidim mami, tako da je bila to edina tolažba. 
In 3.let (prvi moji pravi operational, kjer sem že samostojno delala) pa je bil Amsterdam s super ekipo, fajn hotelom na letališču..Punce smo sle v mesto na večerjo in pivo, pa spat.

Letet je super, če mas super ekipo. Vse je odvisno od tebe, ker z 

nasmehom res še tako zateženega potnika omehčaš. Eni so res smotani in znajo fejst težit, ampak gre :) tako da se smejim k da nimam vseh koleščkov haha.
Otročke in honeymoonerse slikamo s polaroidnimi kamerami da imajo slikco za spominček, eni se ga krepko nabutajo na letalu ker je vse zastonj tako da je res zanimivo.
Prva poskusna leta sta bla bolj na izi, velik sm bla v Business classu k je z zgornjem nadstropju v A380 in v First classu (letalo sprejme vec kot 550 potnikov) ampak je bil let skor 8 ur do Londona in sm tud kr
velik delala.
Zgleda pa takole: eno urco rabim da doma pojem, se zrihtam, potem grem do letališča z našim prevozom in na letališču moram bit vsaj 2 uri prej. Tam imamo breafing kjer se spoznamo, nam ta glavni nadrejeni
(Purser) postavi eno vprašanje in snovi ki smo se jo učili in nam razloži če mamo kakšne posebne potnike, koliko jih je itd. Potem prideta pilota pozdravit, povesta koliko dolg naj bi bil let, če pričakujeta turbulenco in na kakšni višini bomo leteli.. Potem gremo z busom do letala, naredimo security check kabin in sprejmemo potnike. Po pristanku, takoj za potniki pogledamo če so kaj pozabili in gremo še mi. (pospravljamo in čistimo nikoli ne mi)

Dobila sem oceno 1.leta in ker nisem nič povedala da je to moj 1.pravi let je bil moj nadrejeni čist presenečen in ful zadovoljn z mano.







SHARE:

1 komentar

  1. Kako super je bilo tole prebrat. S kurjavo poltjo :)
    Zanimivo je izvedet tudi te podrobnosti iz ozadja, kako je vse organizirano in urejeno. In tudi kako garaško je. Fino se mi zdi, ko na začetku ko/pilot vedno našteje jezike, ki jih posatka govori. Vsakič čakam, da bo rekel Slovensko :)
    Glede potnikov pa vedno razmišljam, kako strežete vedno samo z nasmeški in kako mora bit na letih, ki so polni narodov z navadami, ki jih vajeni.

    Super! Vesela zate :)
    LP

    OdgovoriIzbriši

Blog Design Created by pipdig