sreda, 4. december 2013

Levčki zaspančki

Johannesburg, Južnoafriška republika
Mislila in psihično sem se pripravila na London. Čeprav ga obožujem, si ga ne želim ker hočem nove in drugačne destinacije.
Pozabila sem, da sem poslala nekomu prošnjo za zamenjavo leta in mi jo je večer pred letom sprejel za Johannesburg!! uh kako sem bila vesela! 
Jeeeej levčke gledat in hitro na internet raziskovat kaj bom počela...
Noro hud hotel, urejen v "old hollywood style" z njami milkshake-i. Po pristanku in kratkem počitku smo šli na večerjo in sem jedla do zdaj najboljši beefsteak, tako okusen in mehak, da se mi še zmeraj sline cedijo.
Naslednji dan nas je Paul, oče bivšega stevarda, ki organizira safarije, pobral pred hotelom in nas odpeljal v Lion park. Najprej smo nahranili žirafe in Gambige nam je tako lepo poziral, očitno se rad fotka če mu daš prej kaj za jesti (in tudi zelo poliže s svojim dolgim vijoličnim jezikom).
Pogledali smo se hijene in Meerkat (živalce iz The lion kinga), teli so res hecni.. Izgledajo ko mali polhki a potem se naenkrat dvignejo na zadnje tačke in te gledajo, ful so luškani. Oni živijo v skupinah in delajo podzemne tunele ter luknje, in jih naredijo tisoče, a si vse zapomnijo in potem tečejo okoli.
Potem smo šli pa se k levčkom zaspančkom, baje levi spijo od 18-20 ur na dan, in takrat nič ne naredijo, seveda jih greš v spremstvu pogledat in nežno pobožat.
Potem smo pa šli v avto in po parku. Najprej zebre in noji, potem gazele in kot nekakšni bivoli, ki iz Kenije bežijo za preživetje čez reke a jih v večini krokodili pojejo.
Potem nas Paul prosi, če lahko zapremo šipe ker gremo v ograjen del parka z levi in je lahko nevarno.
En del je bil z levi, potem je sledil z belimi levi, nato gepardi in še z divjimi psi. Vsak del je zase ograjen, a oni se prosto gibljejo v svojem okolju. Tu živali niso omamljene in se jim zaradi tega ne približujemo več kot na 2 m v avtomobilu. Pove Paul, da je bil en Kitajec preveč pogumen in jih je šel slikat, no nazaj ni prišel. 



















SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig