četrtek, 6. februar 2014

Honeymoon

"Kam na medene tedne?"
"Mora bit rajsko. Vroče in lepe dolge plaže,pa palme. Uuu in ful dober za jest pa velik za vidit."
"A bi šla na Maldive? Vsi grejo tja na medene. Uuu al pa Sejšeli.. Kaj pa Mauricius?" 
"Ja, sam a bova sam ležala na plaži?"
"Ne,to nisva midva."
"Ej, kaj pa Tajska? Tajska je itak čist huda."
"Jaaaaaaa,dej pejva tja."
In sva šla.

2 dni Bangkoka in vikend market na katerem sva preletala vse možne stojnice, se zmasirala, najedla kokosovega sladoleda, pad thai-ja, napila sveže stisnjenih sokcev in najedla svežega sadja. Šla sva v shopping center in na Chao Praya reko in pogledat tempelj Wat Arun-The Temple of the dawn.
Potem sva letela na Koh Samui. Krasen eksotični otoček, kjer sva imela luksuzni resort in so naju pričakali kot se za medene tedne spodobi. Na plaži sva uživala ob razgledu, svežemu kokosu in ananasu in pečeni koruzi. Rentala sva motor, odkrila vse znamenitosti in krasne neskončne plaže. 
Nasončila sva se, naužila najbolj okusnih karijev in morske hrane, riž nama ni čez ušesa gledal, tud dež naju je opral ampak nič poslabšal počitnic. Noro!

Nazaj v Bangkok sva odfrčala s propelerskim avtobusom kar je bila zame res zanimiva izkušnja v primerjavi z letali na katerih sem jaz.
V Bangkoku sva šla na pravi tajski boks v živo-nora dogodivščina. Cel večer je bil zmešan kot cel Bangkok.
Vzela sva tuk-tuk in oni norijo kot da je urgenten prevoz, hkrati se pogovarjajo s tabo in na semaforjih ugašajo motorčk, je pač treba šparat z bencinom. Slalom med avtomobili, prehitevanje v škarjice in polaganje ovinkov, midva sva se tok nasmejala a vseeno držala kot pribita.
Takoj ko sva prišla do Lumpinee stadiona, so naju obletale prodajalke vstopnic in da naj kupiva sedež ob ringu, ker drugje ni stolov, ne moraš sedet in nič pofotkat, nič se ne bo vidlo bla bla bla.. Ker sva si ogromno o tem prebrala že na internetu sva vedla da je to samo tržna poteza in da bova kupila karto med domačini. Odlicna izbira! Tajci so naju vzeli za svoje, skupaj smo jedli kokice, pili pivo, vse so nama kupovali in skupaj smo stavili na zmagovalca. Seveda midva ne znava tajsko in oni ne angleško razen par stavkov, ampak komunikacija je tekla cele 4 ure. Noro vzdušje, bit med živimi stavami, med veseljem, navdušenjem in žalostnim porazom, vseeno sva celi čas sedela (ok, razen ko je bilo izjemno napeto ne) in videla sva bolje kot v prvi vrsti. 
Kakšno doživetje!

Pogledat sva si šla se slavno ulico Khao San road, kjer ti ponujajo ping-pong show (če ne vesta kaj to je, ne raziskovat Googla, Tajke znajo vse možne čudne in ogabne "trike" s svojim mednožjem, sicer nisem videla v živo, ampak dovolj o tem že slišala, haha), masaže s happy endingom, pečene žuželke in kupe lokalne hrane in oblek.

Rajsko, slastno, zabavno, smešno, čudno predvsem pa medeno in odličen kvalitetni čas za samo naju!SHARE:
Blog Design Created by pipdig