četrtek, 2. november 2017

BOLJE POZNO, KOT NIKOLI

Ko te življenje prehiteva po desni, in "sfališ" par izvozov, je to pač današnji vsakdanjik oz. realno stanje.
Vem, nismo samo mame take, danes smo že skoraj vsi pod pritiskom časa, ki nas povozi.
Ko srečaš sošolko iz osnovne šole in se ne spomnita, kdaj sploh sta se nazadnje videli in se zaveš, da je od valete že več kot 15 let, te vrže na rit.
Pa te Facebook spomni, da je neka kolegica v tvojem življenju že 10 let, a meni se je zdelo kot da bi jo srečala pred kratkim. Ko sem diplomirala.
Aja, od tega je že 10 let? Ufff.

A pa sem res tako stara?
Ah kjeeeee, in verjetno se še dolgo ne bom tako počutila.
Ostajam nekje pri 28-ih, in tam sem se zasidrala. Mislim, da je bilo tisto obdobje vrhunsko, in moja duša se počuti toliko stara. Leta so leta, star si toliko, kot se pocutiš, pravijo. Forever young mi v ušesih odzvanja.
In jaz res ne sekiram. Številke mi nikoli niso bile ljube, gubice pa le odražajo utrinke ogromnih količin smeha, ki sem ga in ga premorem, in počutim se odlično!

Ker pa sem poletno dete (bi rekla moja mami), se je hočeš nočeš moj rojstni dan vedno praznoval jeseni, ko so se zaključili vsi dopusti, in je vsaj večina imela čas.
In jaz sem bila princeska v nekem prejšnjem življenju, in rojstni dan je moj dan! V otroštvu so me ženske moje družine zaznamovale in obdarovale z raznimi oblekicami, verižicami, trakovi za v lase, parfumčki, in ni da ni.
Princeska za en dan, najstarejša med otroci, in v družbi samih fantov sem bila "ta glavna". Pokomandirala vse po vrsti, odplesala solo na Lambado, 3x pihala svečke, ker sem pač lahko.

Kako naj se mi to nebi poznalo?
In moj rojstni dan mora bit vedno nekaj posebnega, torta mora bit, če ne se vržem po tleh in jokam kot Val, in vse mora bit lepo dekorirano, sladki kotiček mora biti tipi topi. Čeprav nisem imela okrogle obletnice rojstva, sem jo praznovala, kot da bi bila.
Baloni, cake popsi, torta, rožice, sočni sendviči, sladka penina, sladoledne lučke in prigrizki, vse na mestu in še kamera - akcija!
Ko me je marsikdo vprašal, zakaj tolko pompa okoli rojstnega dneva in tako posebno lepo, sem samo odgovorila, zakaj pa ne? Enkrat se živi, ane? Če ne drugače, naj bo vsaj en dan od 365 nekaj posebnega, zabeleženega, in jaz sm se počutila tako kot v otroštvu. Razvajeno, edinstveno.

Muškatna in Rose penina Jeruzalem Ormož se je penila v kozarcih,
Magic Shop baloni so lebdeli,
izbrani slastni sendviči Brodo so čakali ta lačne,
čudovite vrtnice Bucket of Love so polešale mizo,
sladke (in alkoholne) lučke La Popsi so navdušile punce.






In odkrila sem uau fotografinjo, punco, ki je zasvetila iskrice v mojih očeh, našla tako posebno lokacijo, kot bi mi brala misli.
In ne, ni bilo naključje, ker naključij ni.
Taša, sanje so lahko resničnost, in s tabo so bile uresničene. Hvala!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig