sreda, 28. marec 2018

Adijo krči


Roke gor tiste mame, ki ste rodile v slovenskih porodnišnicah.
Ja, živjo.
Roke gor tiste mame, ki so vam dali ob porodu na recept D3 vitamin Plivit.
Vse, ane?
Roke gor tiste mame, katerih otročki so imeli prebavne krče.
Si kar mahamo, kajne?
Roke gor tiste mame, katerim so pediatri povedali, da so krči lahko tudi zaradi le-tega D3 vitamina.
No, zdaj si pa verjetno že pošteno mahamo hja...

Začetki so bili težki, v veliki večini tudi lahko zaradi napačnega D3 vitamina, in ste verjetno vse naročale kapljice iz Avstrije in razne zeliščne kapljice proti krčem iz takšnih in drugačnih lekarn. Se ne motim, saj poznam zares ogromno takih zgodb. Če ste rodile v zadnjih petih letih, smo verjetno imele podobno zgodbo.

Žalostna situacija, kajne?!

Lahko bi bila naša zgodba drugačna, če bi nas v šoli za starše, pediatri, patronažne sestre novodobno podučili, in v marsikateri javni publikaciji povedali, kaj obstaja na tržišču, in zakaj se D3 vitamin tako nujno mora dodajat otroku, in zakaj so probiotiki tako pomembni. Da obstajajo probiotiki z D3 vitaminom, ki jih lahko dajemo otročku že od rojstva dalje s potrebnim dnevnim vnosom D3 vitamina, in mu bodo uredili prebavo in okrepili imunski sistem.
Tudi farmacevti v lekarnah so glede tega preslabo seznanjeni in ne poznajo razlik med otroškimi probiotiki.

Ti probiotiki takoj izboljšajo in omilijo krče, sto in en starš bi imel olajšan začetek starševstva, saj bi bile noči bolj mirne, naše nebogljene štručke bolj speče, in vse veliko bolj prijetno. Tako pa sva krepko masirala Valov trebušček, "vozila kolo" z njegovimi nogicami in ga v veliki meri pomirila le v THE položaju "The hold" dr. Hamilton-a.
Ta kombinacija je bila res dobitna.
A če bi bili vsi seznanjeni s pravimi izdelki, ki bi jih uporabljali, potem doječe mame nebi slepo hodile na diete, in ugotavljale kaj otročku nagaja, kaj jih napenja, in nebi pile raznovrstnih čajev za dojenje in podobno.
Tako pa smo mame v (nepotrebnih) skrbeh, saj ne vemo, kaj naj pojemo in česa ne, vsi vedno pravijo naj se umakne mleko in mlečne izdelke iz materine prehrane, in če ne bo dobro v dveh tednih, se umika še druga živila.
Včasih sem prav razmišljala, da bi šla kar na adaptirano mleko, da bi nam morda bilo lažje in manj stresno.
Sama sem šla čez vse to, in sem bila zares utrujena saj nismo spali, Vala so mučili krči, jaz sem bila na dieti in sem komaj našla hrano, ki sem jo še lahko jedla.
A vse to zares ni bilo potrebno, saj so se stvari takoj umirile, ko smo začeli dodajati primerne probiotične kapljice z D3 vitaminom.
Za D3 vitamin je znano, da je izjemnega pomena, in ga bi bilo otroku potrebno dodajati, čim dlje, najbolje do njegovega 18. leta.
Še posebej pomembno je dodajanje tega vitamina v prvem letu njegovega življenja, saj ga dojenček ne dobi dovolj s prehrano niti s sončenjem. Prispeva k delovanju imunskega sistema, mišic in k razvoju zdravih kosti in normalni rasti.
Tako otroku omogočimo dobro popotnico v življenje, z zdravo črevesno floro in močnimi kostmi.


Čim sem sama postala mama, sem ob vsakem možnem trenutku, ko je Val spal prebirala vrsto knjig, forumov, debat na socialnih omrežjih, spraševala prijateljice z otroci kaj one dajejo svojim otrokom, preden sem se primerno seznanila in pomirila, da sem ugotovila, kaj bom jaz dala Valu.
Ampak smo v letu 2018, in naše slovensko zdravstvo je res v zastarelem sistemu, zaspalo. Marsikatere muke bi nam bile prikrajšane, saj je medicina šla izjemno naprej, danes mrgoli informacij na spletu, ampak naše bodoče mamice in novopečene mamice še vseeno nimajo dovolj pravih informacij.

Zato priporočam probiotične kapljice BioGaia, ki naselijo dobro in pomembno mlečnokislinsko bakterijo Lactobacillus reuteri Protectis v črevesje, in so posebej prilagojene črevesni flori dojenčkov in otrok, vsebujejo pa še vitamin D3.

Iz lastnih izkušenj povem, da vem kako mučno se je boriti proti krčem, in sem bila na dieti, da ga bi čim manj mučilo. Midva sva bila kot kakšna zombija, zato tudi vem, kako zelo je BioGaia pomagala Valu.
Pri njegovem drugem mesecu smo začeli uporabljati kapljice.
Vsako jutro sva mu na žličko dozirala 5 kapljic, da so mu lepo uredile prebavo tekom celega dneva, kar se je poznalo tudi na razpoloženju in spanju. Res so mu super uredile prebavo, in krči so izzveneli zelo zelo hitro. Super so tudi zato, ker ne vsebujejo laktoze, glutena in mlečnih beljakovin, saj je mnogo dojenčkov na to preobčutljivih, pa še vemo ne za to.
Če bi vedela kaj dobrega naredijo probiotične kapljice dojenčku, bi jih uporabljala že takoj od samega začetka, in Plivita nebi niti prevzela, kaj šele dala Valu.

To je samo naša zgodba in izkušnja, in jaz BioGaio resnično priporočam.


Kapljice predstavljajo dodatek k prehrani. Pred nakupom le-teh svetujem posvet pri pediatru in/ali farmacevtu.
SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig