sreda, 5. september 2018

Boljše dve kot ena



Val ima kot verjetno marsikateri otrok dandanes marsičesa preveč. Preveč igrač, preveliko izbiro hrane, oblačil itd.

Jaz pa se kot njegova mama tega obilja kar otepam, nerada pretiravam, pa še vseeno ima vsega v izobilju, in seveda mnogo preveč.

Večino stvari je dobil za darilo ali podedoval in zato se stvari kar kopičijo. Ker pa se temu želim kar se da ogniti, sem vedno izrazila željo, da za rojstni dan skupno prispevamo za le eno malce večjo igračo. Tako je dobil Ikejino kuhinjico za 1.rojstni dan, poganjalček za 2.rojstni dan.


Ker pa si želiva, da vse igrače ceni, mora z njimi lepo ravnati in jih pospravljati za seboj.

In tako pri nas obstaja škrat, ki je božičkov pomočnik, in nadzira otroke sveta, in ta škrat preverja kako so otroci pridni, ali pojejo kosilo, umivajo zobke, hodijo na stranišče in pospravljajo igrače, se lepo obnašajo in zaspijo sami v postelji.
Škrat Valu, če ni priden, ponoči odnese igrače, in jih podari otroku, ki si to zasluži.
In Val je, odkar mu je odnesel plastelin, priden pri pospravljanju, in to samo ob omembi škratka.

Ampak moj otroček ima malo drugačno življenje. Živi nekako na dveh koncih sveta. V Keniji in v Sloveniji. Kar pa seveda pomeni, da ima dve sobici in igrače malo tu, malo tam.
In naša ritka nima več vsega na pretek, saj se ne dobi vsega v Keniji, tudi ne iščeva, v kovčke se pa nekako ni dalo spraviti vsega iz Slovenije.

Po najboljših močeh sem se trudila, da bi mu lahko naredila novo Kenijsko sobico luštno, fantovsko in z navdihom Kenije. Težko je, ker sem tako odrezana z dostavami všečnih trgovinic (saj je poštni sistem Kenije totalno zmešan-večina podjetij v Kenijo ne dostavlja, ali pa se pošiljka čudežno izgubi), kjer bi dobila npr. tapete in slikice itd, in spet-vsega v kovček nisem morala spraviti. Treba je bilo delati kompromise pri vsem. Koliko oblek, kozmetike, igrač, dodatkov in ljube hrane spraviti 10.000 km stran?!
Pa vseeno sem se odločila za nekaj stvari iz trgovine Sillymerilni trak s safari živalcami, preprogo tigrom, sama sem mu DIY naredila mini šotorček, kamor se z veseljem skriva, vrečo medveda ima za plišaste igrače in pa vrečo panda za knjige in Jyiskovo posteljnino. Tudi okrasni trak/zastavice so res krasna popestritev.



Na steni ima nalepko sveta, ki je super zanj, saj tako točno ve, kako daleč smo od dedkov in babic (in seveda ostalih ljubih), in katere živali so kje. Tudi ko po pravljici za lahko noč odideva iz njegove sobe slišiva: "Krokodil je v Ameriki, žirafa je pri Valu in veverička pri babi", hehe. 

Tako zelo si želim še tapet, saj mi tako manjkajo barve, kakšne poličke, lučka in pa še kakšna slikica.. 

Ampak najbolj važno je, da se moj otroček v sobi super počuti, da gre z veseljem sam v posteljo in lepo spi celo noč, in v njej zares uživa. 
Ve, da ima dva doma in razume, da je igrač manj, a ravno ta selekcija je super, da se bolj zbrano igra, pa še manj razmeče (pomežik).
SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig