torek, 23. julij 2019

V zrak s potovalno posteljo

V zadnjem letu odkar živimo v Keniji sem letela nekaj več kot 30 krat, nekaj manjkrat pa Val.
Vsi obožujemo letenje in potovanja, in za otroke to res ni noben bav bav, če se jim tako tudi predstavi.

Vem da smo si različni in vem da nekateri nimajo teh možnosti, vendar pa poznam ogromno ljudi ki si ne upa. Ki sicer potujejo radi, imajo finance za dopuste z letalom, a vseeno jih je strah celotne organizacije in poteka potovanj z otroci.



Jaz zares ne kompliciram ko do tega pride, zadnjih par letov sem spakirala v zadnjih minutah in sploh ne razmišljala o zabavi za Vala. Vedno imamo seboj tablico polno igric (pa je sploh uporabimo ne, ko je na letalu toliko dogajanja), nekaj z Netfliksa naloženih risank za vsak slučaj in pa prigrizke, stekleničko z vodo in v torbi par rezervnih oblačil. To je vse.
Od igrač sem tokrat vzela le lačne nilske konje.
Priznam, pri udobju pa sem mami.
Vedno se oblečemo na komot, ker v kavbojkah se na dolgih letih ne počutim udobno, ob letalski hrani se mi napihne trebuh in pajkice ali trenirka vedno zmagajo pri vseh.
Če bi brez slabe vesti lahko razkirala en kupček denarja za poslovni razred bi ga, ampak do takrat morava še malo (finančno) zrast, hehe.



Tako pa vsaj Val dožvlja luksuz z Jetkits.
To je kovček na kolesih, osebna prtljaga za otroke od 2 let naprej. V njej je mini vzmetnica in ogromno prostora za vse kar otroci potrebujejo na letalu. Ta kovček je otrokov prevoz po letališču, in postelja na letalu. Krasna zadeva vam rečem, le na Emiratih je ne pustijo.
Ker kot bivša stevardesa ne bom nikoli oporekala varnosti, kovček pri najbolj kritičnem delu leta-vzletu in pristanku pospravim pod sedež pred nami ali v predal nad glavo, med letom pa ga lahko koristimo kot posteljo, v parih minutah sestavljeno.
Otrok lahko leži, saj ima stegnjene noge in kljub temu, da so triletniki že preveliki za stegnjeno ležanje na stolu, je to zanje več kot udobno in tudi vam to prihrani marsikatero ležanje preko vas s prikrajšanimi izhodi na stranišče itd.



Linije Turkish, Lufthansa, Qatar, KLM, Ryanair, Adria, Wizzair, Delta, Finnair, AirAsia, Etihad, China air, Singapore airlines, Southwest, Virgin, Icelandair, Cathay Pacific, Iberia,... Jetkids vse dovolijo tako da je zares zares vredna investicija in spočiti boste VSI verjetno veliko bolj kot ponavadi. Celoten seznam linij, ki jih dovolijo pa si poglej tukaj.
Mi smo našega vzeli pri Malih zakladih.

SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig