sreda, 15. marec 2017

Zakaj vozičkam?

Dobila sem vprašanje, zakaj se dojenčke sploh sprehaja v vozičkih, če pa ja ne hodijo in nič ne delajo drugega kot da ležijo. Verjetno samo zato, da lahko mame pokažejo »svoje« vozičke…
Hahahaha, temu sem se tako nasmejala.

Žal menim, da v večini ne hodimo (samo) kazat vozičke, ampak želimo otročku povečat dozo kisika na svežem zraku, ki je doma ne moreš ustvariti, kljub prezračevanju.
Otrok v košari posluša zvoke okolice, opazuje nebo, krošnje dreves, in tebe - tvoj obraz, dobi malo D vitamina s sončkom, potem kasneje v športnem delu vozička pa presrečen opazuje vso okolico. Njegov svet se odpira, dogaja se mu in možgančki se zaženejo s polno paro… Svež zrak jih utrudi in zibanje vozička jih tako lepo zaziblje v spanec, še treslaji (makedam) so dobri za prebavo hehe.
Pa še za mamico so sprehodi super!

Mi smo se kar hitro poslovili od Peg Perega, saj nam za naše aktivnosti gume oz kolesa niso preveč odgovarjala. Voziček je sicer zares odličen, lahek in ima ogromno košaro, ki se jo da nastaviti v naklon če ima dojenček npr. refluks ali pa neka vmesna postaja med košaro in športnim delom. Tudi zloži se z lahkoto z eno roko in ne zasede veliko prostora.


Tako da smo hitro po tem ko je Val samostojno sedel prešli na marelo Elodie Details Graphic Grace, ki je priročen tudi za potovanja, gume so več kot odlične, tudi položit se ga da skoraj na 100%, otroka lahko skoraj popolnoma zasenčiš in mi smo nad njim navdušeni!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig