sreda, 2. avgust 2017

Prioritete

Kako v današnjem času slalomirat med vsemi obveznostmi in poskrbet, da se ti ne sname, je prekleto težko.
Izgledat moraš, kot da nikoli nisi rodila, zamolčat vse posledice, ki ti jih je pustil porod in biti super mama, ki ima energije za izvoz za igranje in lov za pobesnelim lumpom ali več njih, polno in seveda čisto kuhinjo domače skuhane hrane, partnerja nikoli ne zanemarjat, kaj šele prijateljic, sterilno stanovanje pa itak mora izgledat, kot da ste se ravno vselili.
NOT

Družbena omrežja nam žal perejo možgane, in vsi na hitrco pometejo prah pod preprogo (če jo sploh imajo), preden pridejo gostje na obisk.
Ker pa so gostje dnevno na tvojih profilih socialnih omrežji, za to poskbijo filtri haha.

Jaz se zelo trudim, da ne jamram, ampak ja, sname se mi dovolj velikokrat, da naredim odklop. Odklop od vsega, in se počim nekam, kjer je mir in sem sama na off. Ali pa v družbi kolegic, moža in v kozarcu deci ali dva. Tako se umirim in skuliram.
Seveda grem tudi v posteljo ob 21h in zaspim kot dojenček (no ja, moj ni tako lepo spal), se kopam v kopeli z rožicami, srkam vino in si predstavljam, da se bo vse samo pospravilo, pomilo, zložilo...

Bolj kot čisto stanovanje moram bit pospravljena in popredalčkana jaz, moje misli in moja energija NE na minimumu. Zato je odklop potreben velikokrat.

Opažam, da danes mame razkirajo vso svojo energijo za svoje otroke in se hote ali nehote "raztrgajo" na vse strani. Tako pa tudi pozabijo nase, žal. Tempo, ki ga živimo je (pre)hiter in ne znamo se ustavit, se spomnit in zavedat da bi me, mame mogle biti na 1.mestu (vsaj kdaj pa kdaj).
Ker, kdo bo poskrbel za nas, če ne me same?!

Tako, predlagam nekaj idej:
- preberi knjigo, ki si jo že dolgo želiš
-pojdi na kavo, sama - verjemi, super je
-pojdi s prijateljico/prijateljicami na kavo ali kaj močnejšega
-organiziraj mami vikend
-šoping je super terapija
-kopel ali vsaj doooolga pavza na wc-ju
-športaj, fit mami je srečna mami
-oglej si film, začni z novo nadaljevanko, pojdi v kino
-frizer, pedikura, masaža, manikura...
SHARE:
Blog Design Created by pipdig