sreda, 29. november 2017

Ušlo mi je

in razlog za to: Poporodna stresna inkontinenca

Moje življenje je bilo včasih sila preprosto, a polno dogajanja in aktivnosti.
Urniki so bili natrpani, pa vseeno danes vidim, da je bilo v njih ogromno neizkoriščenega prostora. Ogromno sem športala, potovala, hodila na kavice in žurala, pač tipično življenje 20 in neki letnice. Vse je bilo bp kot pravijo, tudi brez zdravstvenih težav.
Potem pa se je zgodil težko pričakovani obrat, zelo zaželeno rojstvo sinčka.
Organizirana in pripravljena, kot sem vedno bila, sem bila kmalu soočena in presenečena nad marsikaterimi tabuji, ki jih materinstvo skriva.
Nosečnost je super do 8-ga meseca, v 9-em si greš že pošteno na živce. Ogromna žoga te moti pri oblačenju, sezuvanju, ne moreš normalno sedet, čez trebušček ti nobena majica ne pride, če se odrečeš nosečniškim oblačilom, hrbet te ne uboga, potem pa še otroček noče ven..
Ampak to so sladke skrbi.

Rojstvo je tabu človeštva, razen če ta del študiraš in prebereš vsak kotiček na spletu in vsako knjigo o tem. Drugače pa slišiš:"Saj boš videla, lej vsi so še na svet prišli, noben ni not ostal, ni to nek bav bav. Bolečino pozabiš takoj, ko se rodi, ipd."
Ok, bila sem pripravljena, prepričana vase in porod je bil super in kratek, ampak ne bom ga olepševala, ker je bav bav, ki nočeš, da pride v tvojo sobo ponoči, in te straši v najslajših sanjah.
Rodila sem popolnoma naravo, brez posebnosti, in tudi hitro okrevala.
Počutila sem se super, in hitro začela tudi telovadit. Pa ne mislim s tem samo keglovih vaj. Čeprav je g. Kegel v Sloveniji izredno popularen na vsakem pred in poporodnem koraku.
No, ravno tekla pa res nisem.
Ampak, začelo se je, ko sem kihnila, in mi je ušlo, zakašljala, in mi je ušlo, ko me je tiščalo na malo potrebo, in sem komaj prišla do stranišča.. Par kapljic, pa par kapljic.
"A to bo zdaj tako??? A se ne bo to samo popravilo v prvotno stanje??"
-Ne, ne bo se.
In če ne delaš na tisoče keglovih vaj vsak dan, se tudi nikoli ne bo. To je kruta realnost, in ni normalno, če se polulaš ob omenjenih situacijah, ni normalno da malo poskočiš in ti uide, kaj šele, ko zares športaš.
Vem, da nisem edina, po odkritih pogovorih nas je takih ogromno, oz lahko rečem, da ima skoraj vsaka mama te težave. Ampak sem redka, ki jo to moti.

*Si vedela, da vsaka 2. ženska, ki rodi po naravni poti, doživi določeno stopnjo prolapsa medeničnih organov, kar povzroča težave, kot je uhajanje urina ali težave z doseganjem orgazma?

In to ni prav. To nebi smelo biti tako.
Tudi iz zdravstvenega vidika to ni dobro, maternica se seseda in lahko pride do resne povešenosti maternice in resnih zdravstvenih težav. Sesedanje organov ni hec.
Tudi pri intimnosti lahko nastanejo težave zaradi oslabelih mišicah medeničnega dna (MMD) in punce, to tako nebi smelo biti.
Lahko ste na zunaj prekrasne, s popolnim make upom in podaljški, krasnimi nohti in na fitnesu vsak dan. Ampak, to vas bo skoraj sigurno motilo. Pa ne rečem, da imajo vse, ki rodijo te težave, vendar res ogromno punc, tudi ob lahkih porodih in ne komplicirani nosečnosti.
Victoria Beckham je le ena od znanih, ki si je mišice operirala, obstaja tudi laser ipd..
Na trgu je ogromno vadb, ki bodrijo mamice k izboljšanju MMD in verjamem da pomagajo, samo kako močno in učinkovito?
Ker sem marsikaj preizkusila sama, in vadbe delujejo, ampak zame prepočasi in MMD so mišice, ki se jih ne zavedamo in ne uporabljamo vsak dan, in tudi jaz jih ne vzdržujem dnevno. Saj se komaj spomnim nanje!

Ob iskanju tiste prave rešitve zame, sem naletela na Zdravje vsem.
To je center za zdravljenje vseh vrst inkontinence. In ne, inkontinenca ne pomeni samo, da ne moraš zadrževati lulanja, v mojem primeru pomeni stresno inkontinenco po porodu zaradi omehčanih mišic, ki ob najmanjšem naporu ne zadržijo lulanja. Ponujajo magnetno stimulacijo živcev, ki sprožijo krčenje MMD.
Na voljo imajo brezplačno terapijo, in jaz sem se odločila, da jo preizkusim, baje pa hkrati učvrstiš tudi zadnjico, spodnji del trebuha in pa zmanjšaš celulit. Poročam o rezultatih, po koncu terapije.

Nočem živeti v mokrih hlačkah, želim si aktivnega življenja, brez uhajanja!

Materinstvo je nekaj edinstvenega in prelepega, zato si ne dopusti, da ti pusti mokre posledice.
Naj pleničke nosijo le otročki!
SHARE:
Blog Design Created by pipdig