ponedeljek, 7. maj 2018

Luksuz je za otroke

Kot zadnje čase poslušam, bi bilo verjetno najboljše ko enkrat postaneš mama, ostati doma, in se ne premikati več kaj dosti. Ker pač nikoli ne veš, kako bo na destinaciji, kako se bo tvoj otrok odzival, in če boš ves ta premik in spremembo lahko prenesla. Pač raje ne tvegaš.
In tako greš raje na preverjen dopust, kjer točno veš, kaj te čaka in seveda ne sama, mama. Z vso gardo babic, dedkov, moža in še koga. 
Ne, ne, ne, in še enkrat ne!


Jaz res ne maram iti dvakrat na isti konec, pa naj mi bo še tako všeč.

A zakaj?
Ker se enkrat živi, in nimamo neomejeno časa. Destinacij oz. lokacij pa je neskončno. 
Enako ne bom nikoli naročila iste hrane, sladice ipd. Pri kavi pa seveda klecnem. Taka sem, radovedna in brez obstanka.



Kar zadeva izletov in počitnic, me boste zares težko našli dvakrat na istem kraju.
Odkrivam kar se odkriti da, raziskujem, in moja to-do lista je iz dneva v dan daljša, in se ne krajša.
In ob prihodu Vala še tako bolj, saj se znajdejo na seznamu sedaj tudi otroške dogodivščine. 
In ne zaviram čisto nič, le vozim bolj po omejitvah in dvakrat vse preverim.



To pomeni, da ravno hostel, kjer bi si sobo delili še z 8-imi potniki, pač res ne bi izbrala, ampak luksuz pa ne odpade. 
Še enkrat ne, ne, ne, in ne!

Predstavljaj si luksuzni resort, kjer so otroci dobrodošli, in hkrati nikogar ne motijo.
Resort sredi prekrasne narave, kjer vlada tišina, pogledati te lahko pridejo celo srnice.
Resort z dvema ribnikoma, skozi katerega žubori potoček, ki teče mimo luksuznih šotorov in pod prikupno hiško na drevesu. Primeren za razvajanje v dvoje, kot tudi družinski oddih.





Kdo ni hotel imeti hiške na drevesu?

Jaz vem, da si bil "taglaven" če si jo imel, in žal to nisem bila.
Kaj pa hiška na drevesu z jacuzzijem? Jap, to zares obstaja, v naši preljubi deželi.
In je prekrasen izlet, kamor sem seveda vzela tudi Vala.



V skorajšnjem centru Maribora nas je pričakal pravi skriti raj. Drevesna hiška je res posebnost celega resorta Chateau Ramšak, in takoj smo se po lestvi povzpeli do nje. Pričakala nas je prava postelja in nad njo, kot pograd, še ena. Človek res ne bi pričakoval še klime, sefa in hladilnika, pravi pravcati wc in tuš. Pa še zajtrk bi lahko dobila v posteljo, če bi le želela oz. če bi vedela da mi Val ne bi vsega polil in stresel. Tako sem pa raje izbrala, da nam ga postrežejo na teraso pred hiško s prekrasnim pogledom. Otroci so več kot dobrodošli. Prejmejo lahko tudi otroško posteljico in stolček za hranjenje.


Z Valom sva se lovila po resortu, pregledala vsak ribnik koliko ima ribic, štela svečke ob potki, in se zares zabavala. Cvetele so češnje, travnik je bil rumen od regratovih cvetov, in čisto vsako mizo pri šotoru je krasila vaza s cvetočimi tulipani. Popoldan smo šli v center Maribora na mali ogled in kosilo v prekrasno Gostilno Maribor na njihovo tradicionalno "pohano kuro" in golaž, kar je bil super predlog osebja resorta, potem pa nazaj na vinsko pokušino s sirom. Po pokušini šestih vin, ki jih pridelujejo v vinogradu Ramšak, smo se kar “zlili" v jacuzzi, medtem ko je moj mali junak že spal.

Moja starša sta vrhunska izletnika brez obstanka, zaradi tega sem tudi jaz danes tako nemirna, in bi šla rada vedno vsepovsod. 
Ker se je bližal neizmerno lep in topel aprilski vikend, ki je bil skoraj poletno vroč, smo iskali ideje, kam na izlet. Že od nekdaj sem si želela na glamping, sam občutek da si v šotoru, sredi narave, je res neprecenljiv. Še posebej, ko velik del otroštva kampiraš, mislim, da se s tem okužiš.
In ker se počasi pripravljam na slovo za nekaj časa, sem želela kvalitetno preživet vikend v naravi s svojima staršema.
Ko nekdo toliko časa vlaga vate, in te crklja na tak ali drugačen način, je čas da se to tudi vrne. Tako da odločitev, da gremo skupaj s starši v Chateau Ramšak glamping resort na drevesno hiško, zares ni bila težka. 
In je bila vrhunska!



Fotografija: Urška Golob Prav posebno

Fotografija z dronom: Jurij Pelc
SHARE:

Ni komentarjev

Objavite komentar

Blog Design Created by pipdig